Monday, September 13, 2010

ကိုယ့္ဘာသာ ေပါင္မုန္႔ဖုတ္စားၾကျခင္း



ေပါင္မုန္႔လုပ္တဲ့စက္ကေလး (စီတီးမတ္ကဝယ္လာတာ Akira တံဆိပ္နဲ႔ေလ) အဲတာေလး ဝယ္လာၿပီး ကိုယ့္ဘာသာ ေပါင္မုန္႔ဖုတ္စားေနတာ တယ္မိုက္သဗ်ာ... ၉၀၀ ဂရမ္ တစ္လံုးကို ခန္႔မွန္းေျခ ကုန္က်စရိတ္၆၅၀က်ပ္ေလာက္ ႐ွိသဗ်။ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္နဲ႔ ဥပဒ္ျဖစ္တာေတြ မပါေတာ့ ဘူးေပါ့။ အဲ့ဒီ စက္မွာ လုပ္နည္းေလးေတြ ပါတယ္။ အဲဒါေလး ၾကည့္ၿပီး ဖုတ္ေနတာ...

ထည့္တာကေတာ့ အစဥ္လိုက္ထည့္ရမွာ..
ေရ ၃၀၀ မီလီလီတာ
ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁.၇၅ ဇြန္း
သၾကား ဇြန္းႀကီး ၂ဇြန္းတိတိ
ေထာပတ္၊မဂ်ရင္း ထည့္ခ်င္ နဲနဲထည့္ (optional)
ၾကက္ဥ ထဲ့ခ်င္ထည့္ တစ္လံုး (optional)

ဂ်ံဳမႈန္႔ ၅၀၀ ဂရမ္
အင္စတန္႔ရိစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁.၅၀ ဇြန္း
ဆီ ဇြန္းႀကီး ၂ဇြန္းခြဲ

အစဥ္လိုက္ထည့္ၿပီး။ မီးပလပ္တပ္ၿပီး ၃နာရီေလာက္ လြတ္ထားရင္ ရပါၿပီဗ်ာ... ေပါင္မုန္႔ အလံုးႀကီးတစ္လံုး ဖိုကိုဖြင့္လိုက္ရင္ ေမႊးေနတာပဲ။ (က်က္သြားရင္ ေဘးအိမ္ကေတာင္ မနာလိုျဖစ္ရေအာင္ကို ေမႊးတာေနာ္ :) )

မနက္စာ (ဘရိတ္ဖတ္စ္) အတြက္ မွန္းၿပီး ညဘက္ထ လုပ္ထားမိလိုက္ရင္ ၃နာရီနဲ႔ ရေတာ့ မေနႏိုင္ပါဘူးဗ်ာ..တမိသားစုလံုးထၿပီး ဝါးတီးဖြင့္ပစ္လိုက္တာ...မနက္က်ေတာ့ ေပါင္မုန္႔က ဖင္ကပ္ပဲ က်န္တယ္။
ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ လုပ္တယ္ ဆိုေတာ့ ႀကိဳက္သေလာက္စားပဲ..ကုန္ရင္ ေနာက္တစ္လံုးလုပ္မွာ ဆိုေတာ့ေလ..

ဂ်ံဳမႈန္႔ တပိႆာတစ္ထုပ္မွာ ၁၆၀၀ ဂရမ္ပါေတာ့ ေပါင္မုန္႔ ၃လံုး ရတယ္ အိုက္ထို႔ေရ...။
တျခား ဖို၊ အိုဗင္နဲ႔ လုပ္နည္းေတာ့ မသိေသးဘူး။ ေလာေလာဆယ္ ဒါေလးနဲ႔ အဆင္ေျပေနတယ္။ :)

No comments :

Post a Comment

ကြန္းမန္႔ေလး ထားခဲ့ပါလား